Всички ученици в община Етрополе преминават в онлайн обучение от днес (ОБЗОР)

Всички ученици от община Етрополе са в онлайн обучение от днес

Всички ученици в Етрополе, включително и най-малките от 1 до 4 клас, от днес преминават към дистанционна форма на обучение.  Причината е, че градът премина в тъмночервената зона с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 души население.

Мерките се затягат още в няколко области в страната, както и в  някои от общините в Софийска област - Ботевград, Своге, Сливница, Костинброд и Горна Малина

Зелените сертификати влязоха в сила


България влезе в нов режим от днес. Зеленият сертификат вече е задължителен за дейности на закрито. Документът ще служи като
пропуск за големите търговски магазини, моловете, заведенията, спортните дейности на закрито, галериите, кината и театрите. Сертификатът няма да се изисква при аптеките, малките магазини, банките и администрацията.

Вариантите за издаването на сертификата са няколко - пълен цикъл на имунизация, отрицателен PCR тест /до 72 часа/ или антигенен тест /до 48 часа/. 

Зеленият сертификат предизвика раздор и недоволство сред обществото. Предполага се, че бизнесите в Етрополе ще бойкотират новите мерки, защото социалните групи, посещаващи заведенията и фитнесите, са повече от 70% неваксинирани. А стигайки се до липсата на поток от клиенти - при ново затваряне повечето от заведенията и ресторантите ще изпаднат в практически фалит.


 


Коментари