Етрополе празнува: Тържества за 24 май

 


Тържествено отбелязване на 24 май в Етрополе. С празничен концерт, града отдаде почит на светите братя Кирил и Методий. 

Присъстващите на централния площад имаха възможността да усетят духа на празника и да се порадват от сърце на красивите усмивки и вълнението на малките възпитаници от ДГ "Слънчице", ДГ "Звънче" и ДГ "Еделевайс", които изпълниха своите песнички, танци и стихчета с огромно желание. 

В концертната програма се изявиха още : ученици от СУ "Хр.Ясенов", ОУ "Хр.Ботев", трио "Романтика", ВГ "Оренда", Оркестър за народна музика към НЧ "Тодор Пеев-1871" гр.Етрополе и танцьори от ТА "Балканска младост". Музикален поздрав към жителите и гостите на гр.Етрополе имаше и от Духов оркестър - гр. Етрополе.

Водещ на концерта беше Мария-Габриела Тинева.


Поздрав от кмета на община Етрополе 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ КУЛТУРНИ И ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ,
Поздравявам Ви по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост - 24 май!
На този ден отдаваме дължимото на всички Вас, които възпитавате самоотвержено поколенията и издигате нашето Национално самочувствие, образованост и културна независимост! Вие опазвате жив пламъка на българщината, учите младите на родолюбие и хуманизъм - усилия, които са гаранция за успеха и бъдещето на нашата община и България. Благодарим Ви за всеотдайния и неуморен труд в името на нашето бъдеще – нашите деца!
В този празничен ден Ви пожелавам крепко здраве, творческо озарение и професионално удовлетворение!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ





Коментари