Положителна тенденция в борбата с коронавируса, откриха нов щам

 
Отново излекуваните от COVID-19 са повече от новозаразените за последната седмица в Етрополе. Това сочат данните на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса. Новите заразени са 14, а излекуваните са 19. От началото на пандемията до 18 декември, общият брой диагностицирани са 243, а излекуваните 208.
 
7 души са в болница, а на домашно лечение са 16.

За съжаление, още 1 човек е загубил битката с вируса. Общият брой на починалите от началото на пандемията до сега е 12.

Под карантина се намират 26 души, а лицата с изтекла такава са 722. 

Разпределението на новите случаи по населени места:

- град Етрополе - 11

- село Малки Искър - 2

- село Бойковец - 1 
 
Експерти откриха нова мутация на коронавируса във Великобритания, която е 70% по-заразна, но въпреки това проф. Костадин Ангелов заяви, че ваксината е ефикасна и срещу нея. Новият щам вече е достигнал няколко държави и извън Великобритания. Регистрирани са случаи в Дания, Нидерландия, Италия и Австралия. Редица европейски държави, включително и България спряха полетите от Острова, за да намалят риска. Спрени бяха и влаковете.  Учени от Великобритания, които са го изследвали, предупреждават, че засега данните са предварителни и трябват още проучвания. Днес по обяд Европейският съюз ще обсъжда координация на действията на страните-членки. В Лондон също ще има извънредно заседание на кабинета. 
„Етрополски вести“ ви съветва да спазвате мерките срещу разпространението на заразата! Заедно ще се справим! Бъдете здрави!




Коментари