Рекорден брой излекувани от COVID-19 в Етрополе за последната седмица

33 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица в Етрополе през изминалата седмица. Това показват данните на местния оперативен щаб за борба със заразата.

Разпределението на новите случаи по населени места:

  • град Етрополе - 32
  • село Малки Искър - 1
Общо 206 са потвърдените случаи на COVID-19 в Община Етрополе от началото на пандемията. Активните случаи са 123. Новокарантинираните за последната седмица са 100.

В местното лечебно заведение са настанени 6 души с коронавирус.

Добрата новина е при излекуваните, където поставяме рекорд - 57 за последната седмица, а от началото на пандемията са общо 79.

Новите мерки срещу COVID-19 вече влязоха в сила. Всички присъствени форми на образование са забранени - затварят училища, университети и детски градини. 

Всички ресторанти, заведения за развлечения и хранене, барове, клубове и дискотеки вече са затворени. Възможно е само доставка до вкъщи.

Спират се и груповите културно-развлекателни мероприятия. Изключение са театрите, но при заетост до 30% и спазване на противоепидемичните мерки.

Фитнес центровете също преустановяват своята дейност.

Променят се и правилата на „зеления коридор” за възрастните хора. Той ще важи само за хранителните магазини от 8:30 до 10:30.

Наложеният локдаун ще е в сила до 21-ви декември, когато ще започне поетапното му разхлабване.




Коментари