ПЪЛЕН АБСУРД: Междублоково пространство се превръща в платен паркинг

ПО ЗРИТЕЛСКИ СИГНАЛ!

Живущи в квартал 13, град Етрополе съобщават за „ПЪЛЕН АБСУРД“! 
Междублоково пространство мистериозно се превръща в платен паркинг. Мястото се е използвало от живеещите в блока за престой на колите им, но - безплатно. Имотът е частен и влизането в него е забранено с указателен надпис на алеята. 

След като общината не може да изчака резултата от делото за конкретното място, в имота започват ремонтни дейности, ясно показващи, че земята ще бъде използвана за платен паркинг.

Поради неудобствата от отнетият паркинг се налага да паркират върху тротоари, зелени площи и върху пътни платна, заради което вече има блъснат автомобил.

Жителите на квартала изискват да бъдат взети незабавни мерки. Ако това не се случи, те ще паркират автомобилите си на пешеходната алея, в знак на протест. Готови са и да подадат сигнали на националните медии.

Всеки гражданин утре може да бъдете потърпевш като жителите на квартал 13. Това не трябва да бъде допускано никъде! “ - казва Николай, живеещ в квартала.

Официалното изявление на живущите:

„УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, живущите в блок 5 и блок 6, кв.13 в град Етрополе, сме изключително притеснени от създалата се ситуация, а тя е следната: Част от зелените площи и паркинга пред двата блока от общинска собственост преминават, неизвестно за нас как, в частна собственост! Интересно е, че в същото време имотът се поддържа (косене, подрязване на жив плет, грижи за цветните лехи) от Община Етрополе. На 13.11.2020 през вечерта на всички автомобили, паркирани там, бяха поставени хвърчащи листа, с които ни приканиха да освободим терена в тридневен срок, като в противен случай – цитираме написаното от Управителя на „ПЕРФЕКТ КОМЕРС” – Веселка Петкова: „ще бъдем принудени да потърсим правата си по съдебен ред”. А на 20.11.2020 се изкопаваха дупки върху асфалта, положен отново от Община Етрополе, с цел поставяне на бариера и ограждане от новите собственици. По този начин се ограничава достъпа на моторни средства до жилищните блокове при нужда от спешна медицинска/пожарна помощ, както и на лица от уязвими групи. При мистериозното отнемане на паркинга, който използваме от тридесет години, в момента всички хора сме принудени да паркираме върху тротоари, зелени площи и най-вече върху пътните платна, поради което вече има блъснат паркиран автомобил. Още през 01.2020 разбрахме за изготвен проект за изменение на действащия ПУП – ПР в обхват УПИ 1 – „Жилищен комплекс” кв.13, срещу който внесохме в Община Етрополе няколко възражения, но до момента не са предприети никакви мерки. Молим за Вашата компетентна намеса, за да разнищим този мистериозен случай и да стигнем до решение на проблема! С уважение, живущите в блок 5 и блок 6“

Коментари

  1. Пиша извън темата, но ми стана още по-неприятен фактът, че подобен тип журналистическа статия/новина е написана с куп граматически грешки. Би било хубаво да прегледате отново написаното.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не съм потърпевш но трябва да се спират такива своеволия като се настанят коли на паркинга замеряйте от блока след няколко счупени коли няма да се паркира и аз не съм мн грамотно написал но става ясно за какво става на въпрос

      Изтриване
    2. Аз не съм потърпевш но трябва да се спират такива своеволия като се настанят коли на паркинга замеряйте от блока след няколко счупени коли няма да се паркира и аз не съм мн грамотно написал но става ясно за какво става на въпрос

      Изтриване

Публикуване на коментар