Кметът Димитър Димитров излезе с официална позиция, относно случващото се в кв. 13

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Винаги съм се отнасял с внимание към проблемите, които са поставяли гражданите на община Етрополе и съм се стремял те да бъдат решавани своевременно. Не мога да се съглася с публикация, която няма нищо общо с действителността, а тя е следната:
Имотът, който е цитиран не е общински и не е продаван от общината. Този имот не е попадал в плана на кв. 13 „Жилищен комплекс“ и не е актуван в акта за общинска собственост на квартала.
През 2000 г. същият имот е реституиран. С решение на Софийски окръжен съд е възстановен на бивш собственик. През 2014 г. собственикът препродава имота на друго лице.
 
ОБЩИНАТА НЯМА ОТНОШЕНИЕ ПО ПРОДАЖБАТА НА ИМОТА.
 
Във връзка с възражение № УТ-22-47-002-002/18.06.20 г. на гражданите от кв. 13, проведох среща с новия собственик на имота като направих няколко предложения, с които да бъде защитен интересът на живущите. По казуса не беше постигнато съгласие между общината и новия собственик, в следствие на което на 22.06.20 г. възложих на Главния архитект на община Етрополе и началника на отдел „ТСУ,ИП и Е“ да изготвят предложение за решение на проблема.
Очаквам активните недоброжелатели-коментатори, които не са запознати със случая, да намерят сили и да се извинят.
 
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

Коментари