COVID-19: Ще има ли затягане на мерките в Етрополе? (ОБЗОР)

 


Днес кметът на община Етрополе Димитър Димитров свика извънредно заседание на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса, заради усложнената епидемиологична обстановка. На заседанието бяха обсъдени противоепидемичните мерки и дали се спазват стриктно в Етрополския регион. 

По нареждане на кмета се сформира екип от служители на РУ на МВР - Етрополе и служители на община Етрополе, които ще следят и контролират за стриктното спазване на мерките.

Решенията на щаба:

Собствениците на търговски обекти, заведения и ресторанти са длъжни да осигурят:

  • дистанция от 1,5 м. между клиентите
  • дезинфектант за ръце на входа
  • организация за контрол на входа на обекта по отношение броя на влизащите лица и носенето на предпазни маски
  • информационни табели или информиране по друг начин на клиентите за спазване на мерките за посещение в съответния обект
Защитните маски са задължителни и във всички закрити обществени места /в това число лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, административни учреждения и други/.

Поставянето на предпазна маска на открити обществени места /втова число паркове, улици, автобусни спирки/ е препоръчително.

Ще се извърши проверка на всички училища, детски градини, детска ясла и заведения за социални услуги /ЦОП, ЦСРИ и ДСХ/ за спазването на противоепидемичните мерки.

ОГНИЩЕ НА КОРОНАВИРУС В РАЙОННАТА ПОЖАРНА СЛУЖБА В ПРАВЕЦ


Междувременно, в Правец откриха огнище на коронавирус в пожарната служба. Положителни проби са дали голям брой от служителите, но точният им брой не е ясен. 

ИНСПЕКЦИЯ НА ВСИЧКИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ В ЕТРОПОЛЕ


Преди няколко дни, служители на МВР преминаха през всички търговски обекти в града за проверка и контрол за спазване на мерките. 

Органите на реда предупредили всички собственици за санкциите, които ги грозят, ако не изпълняват указанията на министъра на здравеопазването.

От 5 до 18 октомври общият брой случаи на COVID-19 в Софийска област е 124.


Коментари