ИЗПРАТИХМЕ АБИТУРИЕНТИ ВИПУСК 2018


По традиция, както всяка година се проведе тържественото изпращане на абитуриентите в Община Етрополе.

Тържество за завършващите от Професионална гимназия „Тодор Пеев“ – град Етрополе започна в 11.00 часа. На него присъства цялото ръководство на Общината. С мили думи, пожелания за бъдещи успехи и непреклонност пред трудностите, които ще изникнат по пътя им, директорът на гимназията – г-жа Десислава Найденова изпрати дванадесетите класове с класни ръководители – Соня Димитрова – 12 „а“ клас и Цеца Николова – 12 „б“. Не само като директор, учител, но и като истински родител тя даде ценни съвети на своите ученици – никога да не свеждат глава пред трудностите, защото големите успехи, включват и големи рискове.

Малчуганите от ДГ „Еделвайс“ поздравиха каките и батковците по случай тяхното завършване като рецитираха прекрасни песни и стихове. Поздрав към завършващите момчета и момичета от името на ръководството на Община Етрополе направи зам.-кметът г-жа Росица Христова.

            Абитуриентите на СУ „Христо Ясенов“ също бяха изпратени с празнична програма. Тя започна с посрещане на училищното знаме и предаването му на новите знаменосци. 

           Стилни, красиви и изящни, с много вълнение на радост, но и сълзи в очите, зрелостниците прекрачиха за последен път прага на своето училище. Тази година СУ „Христо Ясенов“ изпраща три паралелки - 12 „а“, б-в“ и „г“ клас с класни ръководители Цветана Спасова, Леонора Микова и Петя Георгиева.
Официални гости на тържеството бяха г-н Димитър Димитров – Кмет на Община Етрополе, г-н Марин Маринов – председател на Общински съвет – Етрополе, заместник – кметовете на Община Етрополе г-жа Росица Христова и г-н  Стефан Борисов, г-жа Росица Иванова – началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм“ и г-н Димитър Хаджиев – общински съветник.
        Слово към абитуриентите отправи г-жа Мила Манчева – Директор на училището. Тя благодари на учениците за прекараното време заедно, поздрави ги за високите резултати, които са постигнали и им пожела попътен вятър занапред. Тя даде думата на Кмета, който ги поздрави с думите:

       „Днес официално завършва един етап от живота Ви и тръгвате по пътя на своето професионално развитие. Знанията, уменията и опитът, придобити от Вас в училище, ще бъдат Ваши добри спътници в живота занапред. Бъдете любознателни и трудолюбиви, не спирайте нито за миг да се усъвършенствате, защото само така ще се развивате в правилната посока. Вашето формиране като личности е резултат от усилията не само на Вашите учители, но и на обичта, грижите и усърдието на Вашите родители, които винаги ще бъдат до Вас в предизвикателството, наречено живот.  От сърце Ви желая да продължите образованието си в престижни университети и да се реализирате успешно в сферата, в която желаете. Бъдете здрави и следвайте мечтите си!“
След приключване на тържеството, всички абитуриенти присъстваха на празничен коктейл, който бе подарък от Кмета на Общината.




























Коментари