Поздравителен адрес от кмета на община Етрополе, по случай 3-ти март


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, СКЪПИ ГОСТИ,
За мен е чест като Кмет на Община Етрополе да Ви приветствам по случай  Националния празник на Рeпублика България - Трети март и 140 години от Освобождението на страната ни от османско иго.
Днес е денят на нашето заслужено национално самочувствие и гордост, ден, който обединява вековното ни страдание и силата на българския дух и героизъм.
 На 3 март 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор, с който се слага  край на Руско-турската освободителна война. Война, която носи избавлението на един достоен народ от неговото петвековно робство. Тази война е символ  на успеха на националните борби на българския народ, символ на мечтите на поколения българи. 
В летописа на Освобождението на България, Етрополе записва славна страница с нечувания героизъм на гордите балканджии и войните на генерал Гурко, по пътя за освобождението на София.
В ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ. Повече от всякога ни вдъхновяват пламенните слова на Апостола: „Всичко се състои в нашите задружни сили”, „Дела трябват, а не думи!”.
Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме онези дни, носещи дух на патриотизъм. 
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,
Поздравявам Ви с Националния празник Трети март и Ви желая мир, благоденствие и светло бъдеще на Вас и вашите семейства!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: /п/
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

Коментари